dilluns, 13 d’octubre del 2008

Els wikis. Fonaments i relació amb l'educació i el treball cooperatiu


1- Què són els Wiki i com funcionen?

Una de les grans tasques col·lectives, voluntàries, que està fent l'home avui en dia, és la viquipedia i aquesta és possible, entre molts d'altres factors, per una generositat de l'home i per la mediació d'un software capaç de canalitzar-la correctament. Ens estem referint als wikis. Per a saber com funcionen els wikis, visioneu aquest vídeo



2- Pedagogia i Wikis

Si voleu veure la vessant educativa dels wikis, podeu llegir el final de l'entrada de Jordi Vivancos al seu bloc TIC o TAC.

http://ticotac.blogspot.com/2007/05/pedagogia-dels-wikis.html

Una sèrie concreta i precisa de virtuts dels wikis

3- Què triem un Bloc o un Wiki?

D'aquest tema n'ha parlat la Lourdes Domenech al seu Bloc. Vegeu la sèrie de diapositives





També podem llegir que en diu Tiscar Lara

6 comentaris:

  1. El tema de les wikis és un tema nou per a mi. Mai havia escoltat a parlar-ne, però realment l'he trobat molt interessant, pel seu dinamisme, ja que ho pots compartir amb diferents usuaris, i fer d'aquests partíceps d'allò que estas realitzant.
    Els usuaris acceptats podran modificar o afegir coses de tot el que inclou la pàgina.
    Per mi, les wikis, tenen més avantatges que un bloc, ja que aquest ets tu qui vas afegint coses, i els altres, si volen, s'ho miren.

    ResponElimina
  2. A continuació adjunto el link, el qual podreu visionar l'explicació desenvolupada del tema de les wikis.

    Link:
    http://annavazquez.blogspot.com/search/label/Bloc%20assignatura.%20Comentari.

    ResponElimina
  3. Bona nit!! Donant una ullada al Bloc de l'assignatura, he recordat aquesta entrada que parlava dels Wikis, i m'agradaria poder mostrar l'ús que té aquesta aplicació. El meu grup l'hem fet servir per a la creació del treball de l'assignatura, i s'ha de dir que és una eina molt útil, doncs permet treballar tots els àmbits requerits, repartint-se feina, i poder organitzar-la tota a través d'Internet. Ja no nomes per aquesta assignatura, sinó per altres, recomano la seva utilització! Podeu accedir a traves del meu bloc

    ResponElimina
  4. Hola!
    Sóc Ivan Masip de 1r de MEF del grup F.
    Els wikis abans de cursar aquesta assignatura no els coneixia de res, ni sabia per a que servien.

    Aquí deixo el meu bloc on parlo dels wikis:

    http://ivan-mef.blogspot.com/2009/01/wikis.html

    ResponElimina
  5. Hola, sóc el Marc Torné, voldria fer una aportació a favor d'aquesta eina tan eficaç. Poc a poc, al llarg del quadrimestre, hem pogut anar veient l'importància de les wikis en el món de l'internet.
    Per aquest motiu he fet una entrada al blog sobre aquest tema, i a continuació us ho adjunto:

    wikis

    ResponElimina
  6. Benvolguts,
    Soc en Pau Orgales del grup 1E. En aquests mesos he descobert noves eines que a priori no em pensava pas que es podien utilitzar en l'entorn educatiu, una d'elles són els wikis. Els podem fer servir tan per la nostra tasca com estudiants, com per la nostra futura tasca de mestres.

    Bé, buscant i visitant altres projectes wiki vaig descobrir una iniciativa engegada per la generalitat i la Viquipèdia que fomentava l'ús d'aquesta no només com a font d'informació, sinó com a projecte on puguem treballar i inter-relacionar els verbs cooperació, aprendre i ajudar. Us deixo l'enllaç:

    viquiprojecte

    ResponElimina