dimarts, 14 d’octubre del 2008

Google docs. Els Documents en línia de google

Una aplicació que ens ofereix Google, és la possibilitat de crear, editar, compartir i publicar documents en línia. Per això ha creat una sèrie d'aplicacions: documents (textos), presentacions, fulls de càlcul i formularis i les ha agrupat al servei Documents de Google.

Amb aquesta aplicació Google fa un pas més cap a la cloud computing, en la que els programes no estan instal·lats en l'ordinador de l'usuari sinó que es troben en servidors. El mateix succeïx amb les dades. Altres aplicacions molt utilitzades de cloud computing són els correus web com per exemple Hotmail o Yahoo.

Per si voleu conèixer com funciona tot plegat, podeu visualitzar aquesta presentació. Creada i publicada a través de les presentacions de Documents de Google.

22 comentaris:

  1. GoogleDocs, ha estat aquest any quan he aprofunditzat més en ell, en un principi, només coneixia el Google com a servidor que ens proporcionava tot tipus de informació.
    El GoogleDocs és un servei que ens ofereix la possibilitat de realitzar tot allò que podem fer amb el MicrosoftOffice, o amb el OpenOffice. Lògicament, les funcions del GoogleDocs són menors que els altres dos, però com a tret diferenciador ens permet compartir un document amb gent.

    Per visionar el comentari extens podeu anar a: http://annavazquez.blogspot.com/search/label/Bloc%20assignatura.%20Comentari.

    ResponElimina
  2. Penso que el google docs és molt útil per la realització de treballs en grup, i soluciona el problema de trobar un dia determinat en què tots els memebres del grup puguin quedar. Per tant, possibilita una entrega més eficaç i ràpida del treball.

    Per visualitzar l'aprofundització d'aquest programa podeu anar a: http://lauracm6.blogspot.com/2008/12/google-docs.html

    ResponElimina
  3. Hola!
    Em dic Marta Hernàndez del grup de 1B de NTAE. Al meu blog podeu tobar una explicació del Google Docs amb un link per accedir a un video sobre aquesta eina.
    El meu blog és el següent: http://martteta.blogspot.com/2008_10_01_archive.html

    .Marta.

    ResponElimina
  4. Hola,
    sóc l'Assumpta Ràfols del grup 1E de NTAE.
    He aprofunditzat més sobre aquest tema al meu bloc.
    Aquí està:
    http://assumptablanquerna.blogspot.com/2008/12/sobre-google-docs.html

    ResponElimina
  5. Hola, sóc la Neus.
    Crec que aquesta eina és molt interessant i sobretot molt útil.
    Penso que és fàcil de fer servir ja que les opcions per escriure un text són molt similars a la del Microsoft Office i l'Open Office.
    Per exemple, jo vaig fer servir questa eina per a fer un treball en grup. És molt útil per aconseguir que un grup es posi d'acord ja que aquest té el text a mà i pot modificar-lo o afageir el que cregui. Per tant crec que facilita molt la communicació.

    http://neusntae.blogspot.com/2008/11/els-wikis-i-els-google-docs.html

    ResponElimina
  6. Hola, sóc el Franc Mir del grup 1E de NTAE.
    Dels temes que podíem escollir per fer els comentaris, el GoogleDocs és un dels que més m'ha interessat per la seva utilitat.
    Si voleu conèixer la meva explicació sobre el tema:
    http://francmir4.blogspot.com/2009/01/googledocs.html

    ResponElimina
  7. Hola, sóc Gerard Solé del grup de 1E de NTAE.

    Despré d'haver acabat el treball sobre wikipedia i d'haber utilitzat google docs per comunicar-nos amb el companys, he volgut indagar sobre aquest tema. En el meu bloc hi ha una entrada sobre google docs, on s'hi explica tot el que es pot fer amb aquesta aplicació.

    Per poder veure aquesta entrada entreu en el meu bloc.

    http://gerardsole-novestecnologies.blogspot.com/

    ResponElimina
  8. Una de les eines utilitzades a l'assignatura han estat els serveis de Google, on es troba el Docs.

    Per poder veure el comentari sobre el Google Docs, visiteu el meu blog:

    Blog Carlos Romero 1E

    ResponElimina
  9. Durant aquest quadrimestre he utilitzat molt dues de les eines que ofereix el google: el google doc i el sites. Són dues eines molt útils i importants per a la feina com a futurs docents. Per a més informació:


    enllaç

    ResponElimina
  10. Al llarg d'aquest quatrimestre he après moltes aplicacions i a fer anar molts programes que fins ara no havia vist o que pel simple fet de la dificultat que em podia suposar aprendren sola no he après. Sense cap dubte puc afirmar que l'eina que m'ha causat més interès ha estat és el Google Docs.
    Seguidament enllaço el meu blog per a continar veient el comentari.

    enllaç

    ResponElimina
  11. Hola, sóc Ivan Masip de 1r de MEF del grup 1F.
    He triat el google docs, perquè ho trobo una eina molt útil i volia saber-ne una mica més.

    Aqui teniu l'enllaç per veure-ho:

    enllaç

    ResponElimina
  12. Hola!! Soc la Carla Gimenez Perez, del grup del Jorge Coderch de primer d'Educació Especial, NTAE.
    Una de les entrades que temps enrrere vaig fer, parlava i indicava el pasos a seguir per tal de compartir un document amb un altre usuari, per a tots aquells que volgueu refrescar la memòria deixo l'enllaç de la meva pàgina perque la visiteu quan volgueu

    GoogleDocs

    ResponElimina
  13. Google Doc ha estat una de les eines més útils que he conegut aquests darreres mesos...l'he pogut aplicar al meu entorn laboral. Podeu consultar el meu bloc per veure més informació enllaç

    ResponElimina
  14. Google, per mi, 3 mesos enrere era un simple cercador web. Desconeixia per complet tots els seus programes i aplicacions relacionats.
    He fet una entrada al meu blog on explico l'eina de documents de Google, el Google Docs.

    ResponElimina
  15. Google docs pot ser una eina de treball educatiu. Facilita l compartiment d'informació d'una manera molt senzilla i més ràpida que mitjançant el correu electrònic. Per la realització del nostre treball de grup sobre el Youtube hem utiltzat el Google Docs per compartir l'informació amb el nostre professor i entre els propis membres del grup. Ha sigut un descobriment molt important i a partir d'ara l'utilitzaré sovint.

    En el meu bloc amplio coneixements sobre aquest tema, amb un article sobre l'utilitat del Google Docs en centres educatius.

    Aquí us deixo el link.

    Comentari bloc

    ResponElimina
  16. Després d'haver descobert el google docs, haver-lo après, i haver-lo utilitzat he arribat a la següent conclusio.
    Aquesta conclusió està al meu blog:

    Blog d'en Joan Aldrufeu

    ResponElimina
  17. Hola!sóc l'Oriol Valls del grup 1F.
    Abans de començar aquesta assigantura numés sabia que el Google era un cercador de pagines web o un servidor que proprcionava informació.
    Al aprofundir en el tema m'ha resultat interensant i penso que es molt útil.

    He trobat una notícia interessant:
    http://oriolvalls.blogspot.com/2009/01/segon-comentari-al-bloc-de-lassigantura.html

    ResponElimina
  18. Una vegada l´he descobert i després he aprés a utilitzar-lo,he posat les meves conclusions al meu blog.

    ResponElimina
  19. Sóc la Gemma Bartolomé de 1 de MEF i vull fer un comentari sobre el Google Docs, ja que trobo que és una eina molt útil, sobretot per a fer treballs en grup ja que facilita el fet dels problemes per a poder quedar o posar-se d'acord.
    Amb el Google Docs només cal que cada membre faci la seva part i la comparteixi amb els altres per a que la pugin veure i modificar si fa falta.

    Al meu bloc hi ha explicada una mica la seva informació junt amb un video.

    http://gemmabb3.blogspot.com/2009/01/google-docs.html

    ResponElimina
  20. He ampliat el tema del google docs ja que crec que és una eina força interessant i molt útil, sobretot quan es tracta de treballar en grup.
    Google Docs

    ResponElimina
  21. Aquesta eina de Google la trobo molt interessant sobretot per treballar en línea amb altres companys. És molt pràctica. Al meu blog hi podeu trobar informació variada.
    enllaç

    ResponElimina
  22. Quan ens van ensenyar les eines del Google, em pensava que el google docs no l'arribaria a utilitzar mai, suposo que era per desconeixença. Però al llarg del semestre l'he anat utilitazt per fer treball en grup, per els apunts de NTAE i així després poder-los compartir amb companys de classe, i per feines que no són de la universitat. La veritat no em pensava que l'arribaria a utilitzar tant ni que fos tant útil, l'únic inconvenient es que si no hi ha internet no pots accedir als documents que tens.

    ResponElimina