dimarts, 18 de novembre del 2008

Cultura Lliure i Programari Lliure. Una mica de lectura

Tot seguit hi ha una sèrie de links sobre el tema. Segurament cada grup d’estudiants caldrà que llegeixi tots o alguns enllaços depenent del ritme de cada classe i les indicacions donades pel professor.


- A tall d'introducció al tema, llegiu aquest breu post del bloc "Gestió del Coneixement", vinculat al Departament de Justícia de la Generalitat.


- Per comprendre el tema de les llicències creative commons podeu lllegir:http://cat.creativecommons.org/llicencia/



- Sobre CopyLeft i Creative Commons, també a nivell introductori la podeu trobar en un article del diari El país.


- Per fer una introducció sobre software lliure llegir la M.U.D. (Mini Unitat Didàctica) sobre el tema que hi ha a l'edu365.


- Per aprofundir una mica més cal fe la lectura del capítol 1 del llibre MAS,J. El software libre. Barcelona: Zero Factory. 2005. publicat, com és lògic, sota llicencia Ceative Commons


- Visita comprensiva a la web http://www.creativecommons.org/


- Per trobar programes lliures. Un bon repositori de soft lliure el trobeu a http://www.softcatala.org/. Fixeu-vos que acompanyant als programes hi ha informació addicional amb complement i...


- També podeu cercar els programes i manuals d'ús a http://www.xtec.cat/formaciotic/suport és una mica complicat navegar-hi però hi ha molta informació.


- El manual d'Iniciació al programari lliure que edita el Comissionat per a la Societat de la Informació l'ajuntament de Rubí, és una eina molt senzilla i pràctica per a conèixer què és el software lliure i hi ha també manuals de programes.

- El capítol Programari lliure del programa Bit@bit que es troba a l'Edu3.cat

Edu3.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada