dimarts, 18 de novembre del 2008

Cultura Lliure i Programari Lliure. 4 situacions per al debat.

A continuació hi ha breument exposades 4 situacions que es succeeixen a les escoles del nostre país "diàriament".

A- El professor d'educació física diu als seu alumnes: "Demà, tothom vindrà a classe amb unes "Nike. Foamposite Pro" per poder fer les pràctiques de basquet.

B- Som a classe fent un projecte de col·laboratiu de ciències i diem als nostres alumnes: Aneu a google, cerqueu imatges sobre la terra i les aneu enganxant i comentant en un Word.

C- Per preparar una classe, el mestre ha confeccionat un fantàstic PowerPoint en el que li manquen les dues últimes diapositives, l'envia per correu electrònic als seus alumnes amb la instrucció següent: Obriu el PowerPoint, fet amb la versió 2007, i completeu les dues últimes diapositives amb les dades que falten. La propera setmana el porteu a classe per comentar-lo.

D- El professor de ciències, en una excursió, diu als seus alumnes: "Entreu a la botiga de records, agafeu les postals que vulgueu per portar-les als pares"

Cal esbrinar quines d'aquestes 4 situacions són correctes, quines incorrectes i en quin grau. Per exemple: En la situació x, segur que acabaríem en companyia dels mossos d'esquadra. En la situació X hi hauria un grup de pares de l'escola que escriuria cartes de queixa al professor. La situació X és fantàstica i segur que la podem presentar a un congrés d'educació com exemple de bona pràctica educativa. Cal argumentar les respostes.

Per cert solament hi ha una resposta vàlida.

2 comentaris:

  1. Quan vam parlar el dia 1 de desembre sobre aquesta entrada del blog de l'assignatura, va sorgir una pregunta que era la següent:
    Podem posar quelsevol fotografia a un treball nostre?
    En el meu blog tinc la resposata que vam esbrinar i raonar amb la classe. Aquí us deixo l'enllaç:

    http://neusntae.blogspot.com/2008/12/parlem-del-copyright.html

    ResponElimina
  2. Crec que aquesta entrada és molt interessant, ja que en la majoria dels treballs de tots els estudiants, inclos jo mateix, hem utilitzat imatges d'altres persones o pàgines webs, sense el seu permís.

    Al blog, faig una petita referència sobre aquest tema

    oriolmota.blogspot.com

    ResponElimina